Bezienswaardigheden

Het gebroken slot
De naam Grubbenvorst is een samenvoeging van Grubben en Vorst. Grubben, ook wel Gribben, was de naam van het kasteel waarvan nu de ruïne van het "Gebroken Slot" resteert. Grubben wijst meestal op een holle weg. Het tweede gedeelte van de naam, Vorst, was de naam van het dorp. Deze naam wijst op bos in het bezit van de heer van het gebied. Aanvankelijk was hier veel bos, maar dat is grotendeels verdwenen door het ingrijpen van de mens, die bossen ging kappen uit behoefte aan weidegrond. Hierna ontstonden heidevelden 

Veerpont
Gebouwd te Amsterdam in 1940, daarna enkele malen gerenoveerd. Kabelveerpont met kettingaandrijving. Een stalen kabel houdt veerpont op zijn plaats terwijl deze zich aan een ketting naar de overkant van de maas trekt. Dit veerpont heeft geen roer en geen schroefaandrijving. De foto is in Velden gemaakt. Op de achtergrond ligt Grubbenvorst met heel herkenbaar de R.K. Kerk.  

Kerk
Aan het einde van de Kerkstraat ligt de parochiekerk. Deze is na het opblazen van de vorige kerk in 1944 op de zelfde plaats herbouwd in 1952. De in 1944 verwoeste kerktoren was nog gedeeltelijk uit het begin van de 15 e eeuw.   
Kaldenbroek
Kaldenbroek is voor velen het bekendste natuurgebied van Grubbenvorst. De oorzaak hiervan is te zoeken in de aandacht die Kaldenbroek in het recente verleden kreeg als gevolg van plannen om enkele honderden vakantie woningen in dit natuurgebied te bouwen. Het natuurgebied Kaldenbroek is een oude Maasarm, die geheel verland is. De meander is voor een groot deel in cultuur gebracht. Wei- en hooilanden met veel veldkruiden wisselen af met struwelen, bos, hagen en boomsingels. Het agrarisch gebruik heeft zich in Kaldenbroek aangepast aan het natuurgebeuren.


Speeltuin Mart Roeffen Stichting
De Stichting beheert de Speeltuin "Roeffen Mart". Velen uit de omgeving vinden al jaar en dag de weg naar dit speelparadijs, opgebouwd en onderhouden door vrijwilligers. 
Zie ook: www.speeltuinroeffenmart.nl

Visvijver
Aan de rand van Grubbenvorst net buiten de bebouwde kom ligt een prachtig viswater genaamd "de Steeg".
Hier wordt vooral zomers door vele sportvisliefhebbers een vislijn uitgegooid. De vijver staat bekent om de vele karpers.